|
|
|||||||
| Ayşe Şule Bilgiç Hürriyet Gazetesi köşe yazarı |
| Misafirimizin Dikkatine: |
| Forumumuzdan daha iyi yararlanmak ve paylaşımda bulunabilmeniz için lütfen linke tıklayarak üye olunuz.YENi KAYIT |
|
|||
![]() |
|
|
Seçenekler |
|
|
#1 | ||
|
Rüzgarın Kızı
Paylaşımcı Üye
|
![]() Aranızda, başlığa bakıp da anti-feminist ya da şiddet yanlısı olduğumu düşüneniniz varsa tez vakit vazgeçsin çünkü durum düşündüğünüz gibi değil. Yaşadığım, tanık olduğum ya da karşılaştığım her yeni davranış biçiminin altında yatan sebepleri anlamaya çalışmak gibi, psikolojiyle kafamı bozduğum dönemlerden kalma bir alışkanlığım var. Ama uzun çabalanma rağmen bir erkeğin bir kadını neden, nasıl olur da, hangi motivasyonla dövebildiğini çözememiştim, Ve sonunda bunu da çözdüm. Olay bu... Bunu anlamam kadının dövülmesi davranışını haklı çıkarmıyor elbette. Hatta sonuna kadar karşıyım ama hangi motivasyonla yapıldığını artık anlıyorum. Pırıl pınl bir gün. 20 dakika sonraki randevuma yetişmek üzere motoruma atlamış, trafikte neşe içinde yol alıyorum. Bir an sağ şeritteki sevgili 4 teker sürücüsünün ani bir hareketle benim şeridimin kendi için daha uygun olduğuna karar verdiğini fark ediyorum. Kocaman olmuş göz bebeklerimle, selektör ve korna eşliğinde aynasından göz teması kurmaya çalışıyorum ama aynadan görünen tek şey arkaya bakmamaya adeta yemin etmiş, anlamsız anlamsız sırıtan son model bir abla. İş başa düşüyor ve öğrendiğim tüm frenaj tekniklerine, bir gidon kırma manevrası da ekleyip olayın ciddi hasarlı bir kaza haline dönüşmesini engelliyorum ama kan beynime çıkmış durumda. Abla, durumu tam idrak edememiş elindeki telefonu azcık indirip şaşkın gözlerle ve tiz sesiyle: "Allah allah noluyo acaba arkada, bu sesler de ne ki, iki dakika rahat rahat konuşturmuyorlar insanı telefonla?" dercesine kafasını çevirip bana bakıyor, O an göz göze geliyoruz. Tüm vücudum titriyor desem yeridir. Abla olayın içinde kendisinin de olduğunu fark ediyor ama "Hadi ordan" dercesine bir el hareketiyle yoluna devanı ediyor. Hata potansiyeli en yüksek insan yaptığı hatanın farkında olmayandır diye düşünerek ablayı yakalıyorum, yanına gelip camını tıklatıyorum. Cam açılmadan kadın söylenmeye başlamış ki cam açılırken, başını kaçırdığım cümleler duyuyorum. İnanılmaz tiz, sinir bozucu bir volümle ve nefes almadan konuşuyor. "Sen dikkat edeceksin, motora binen ben miyim? Siz aralara dalarken iyi oluyo." Ben en efendi halimle; "Hanımefendi şeridimde gayet sakin giderken, sinyal vermeden, arkanıza bile bakmadan önüme kırdınız." diyorum ama susmuyor ki anlasın ne dediğimi. "Niye şeridinde gidiyorsun? O şerit benim. Ayrıca bana ne?" Zaten gergin olan sinirlerimi, kadının söyledikleri bir yandan, ses tonu. bir yandan iyice germeye devam ediyor. Araya girip anlatmaya çalışıyorum: "Bakın cep telefonuyla konuşurken önüme kırıyorsunuz, arkanızdaki bir araba olsa sizin bu hatanız en fazla o sürücünün aracına zarar verir ama bir motosikletse direkt sürücünün canına kastetmiş oluyosunuz." diyorum, giderek yükselen ses tonumla. Ama kadın dinlememekte ısrarcı, hiç susmadan laf yetiştiriyor. Kadının sesine, söylediklerine bir de derdimi anlatamamak eklenince iyice çileden çıkıyorum ve motorumun üstünden inmeden kadına doğru eğilip, "Dinle be kadın! İki dakika sus da dinle!" derken sağ elimin tam avuç içiyle arabanın arka camına bir tane çakıyorum. Kadın korkup, şöyle bir irkilip, susuyor. Hah diyorum, sustu bu sefer dinleyecek.' Sakin bir tavırla ama dişlerimi sıkarak: "Benim tek istediğim; -özür dilerim sizi fark etmedim, haklısınız, bundan sonra daha dikkatli olacağım- demeniz" diyeceğim ama kadın hemen toparlanıp iki saniye verdiği arayı da kapatmak istercesine cır cır cır cır konuşmaya devam ediyor "Ya sabır..." diye kafamı çevirirken önümüzdeki trafiğin açılmış olduğunu ama arkadan kimsenin "Hadi yürüyün yaaa..." diye kornaya basmadığını fark ediyorum. Arkama bakıyorum ki yurdumun o an orda bulunan tüm 4 teker sürücüleri, yüzlerinde hoş bir tebessümle, adeta bitmesini hiç istemiyorcasına bizi seyrediyorlar. Eeee fotoğraf güzel tabi. Son model bir arabanın içinde son model kokoş bir ablayla, kırmızı cillop bir motorun üstünde yine cillop () bir abla trafikte tartışıyolar. "Ay çok heyecanlı acaba ne olucak?" Kadına dönüp, tüm erkeklerin hayatta en az bir kere bu lafı ettiklerini düşünerek, kadını dövmemek için kendimi zor tutup: "Allahından bul be kadın!" demekle yetinip, dişlerimi sıkarak ordan uzaklaşıyorum. Az ötede yine kilit olmuş trafiğin içinde İlerlemeye çalışırken, bir kadının hangi motivasyonla dövülebilecegini iliklerimde bile hissettiğimi fark ediyorum. Tam bu esnada trafiği kontrol etmeye çalışan polisi görmemle "Kimse cezasız kalmayacaaaaaaaaak" diye bir nida atıp, polisin yanında duruyorum. Yurdum polisi, olanları büyük bir ilgi ve dikkatle dinledikten sonra "Vaktiniz varsa bekleyin beraber çevirelim." diyor. 15 dk sonra abla son model spor 4 tekeriyle geliyor. Büyük bir asaletle "Sağa çek." işareti yaparken, o polis memuru gözüme yurdumun en yakışıklı memuru gibi görünüyor. Yakışıklı evraklara dalarken ben motoruma atlayıp yanlarına geliyorum ve kadın hala bıraktığım halde yırtınıyor; "Terbiyesiz! Terbiyesiiiiüz! Arabama nasıl vurduğunu da anlattın mı? Benim arabama kimse vuramaz, kimse vuramaz benim arabamaaaa..." Son bir kez kendimi toplayıp içimdekileri söylemek istiyorum ablaya. "Bakın hanımefendi, tek istediğim yaptığınız hatanın farkında olmanız, trafikte diğer sürücülere ve motosikletlere karşı saygılı olmanız, araba kullanırken telefonla konuşmamanız, şerit değiştirirken aynalardan hatta gerekirse küçük bir kafa hareketiyle arkanızı kontrol etmeniz ve mutlaka sinyal vermeniz..." diyorum. Sonra da yakışıklı memura dönüp "Büyük patron yardımcınız olsun" diyorum. Son bir kez kadına bakıp, 5 numaralı iğrençsin gülümsememi atıp, küçük bir patiyle geç kaldığım randevuma huşu içinde gidiyorum. Ve hepinize; "Pek çok ülkede geçiş önceliği olan motosikletleri trafikte fark edin, onları es geçmeyin hatta mümkünse onlara yol verin." demek istiyorum. Bügün trafikte : Bügün trafikte; bir motosikletliyi mutlu etmek isterseniz ona kibarca yol verin.. Not: Motosikletlikeri mutlu edin.
Rüzgarın Kızı - Ayşe Şule Bilgiç Yazıları Hürriyet Gazetesinde Yayınlanır ruzgarinkizi@hurriyet.com.tr Konu hoxy tarafından (26.04.08 Saat 12:22 ) değiştirilmiştir.. |
||
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|
|